Nieuws

02-05-2024

Aanvragen zaalseizoen 2024 - 2025

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gestart. Heb je interesse om te komen sporten in De Wissel? Stuur dan je wensen tijdig in! Heb je van ons geen aanvraagformulier ontvangen? Stuur dan een mail naar info@sporthaldewissel.nl.

18-11-2023

De Wissel wisselt

In sporthal De Wissel kun je al dertig jaar naar hartenlust handballen, korfballen en zaalvoetballen. Zolang bestaat ook al de stichting De Wissel. Secretaris Rob Brekelmans: “Al sinds 1993 is het bestuur van de stichting verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van deze hal, met de hulp van zo’n 15 vrijwilligers.” De Wissel heeft diverse sportverenigingen als huurder in huis, maar ook scholen en groepen kunnen de zaal, kantine en vergaderruimtes huren. Na 25 jaar besturen vonden voorzitter en secretaris het mooi geweest en was De Wissel toe aan een bestuurswissel. Rob: “Ik heb toen het stokje overgenomen van de secretaris, een ander van de voorzitter. Alleen de functie van penningmeester bleef vacant.”

Een nieuwe ster aan het firmament!
Het bestuur hoorde van het online platform en plaatste een vacature voor penningmeester. Hier kwamen twee kandidaten op af, maar er zat helaas geen geschikte kandidaat bij. Wel zag Rob in de nieuwsbrief van de website de oproep van Jos Oude Egebrink, waarin hij zijn diensten aanbood. Het bestuur besloot hem uit te nodigen voor een gesprek. Rob: “Als bestuur moeten we veel werk verrichten: onderhoud en beheer van de zaal, het regelen van de zaalhuur, het indelen van bardiensten, het aansturen van vrijwilligers, het maken van een draaiboek en calamiteitenplan, noem maar op. We hadden dringend behoefte aan een algemeen bestuurslid om meer taken te verdelen. Jos zou ons met zijn achtergrond in het vastgoed en de facilitaire dienstverlening hier goed in kunnen ondersteunen.” Tijdens het gesprek bleek Jos hier ook voor open te staan. Hij heeft kennisgemaakt met het vrijwilligersteam en gaat binnenkort aan de slag als de nieuwste ster aan het firmament van vrijwilligers bij De Wissel. "Laten we eerlijk wezen, zonder dit platform waren we nooit aan Jos gekomen. Wij zijn blij met hem, hij is blij met ons.”